Ambasada Rusiei prezintă războiul din Ucraina drept „cea mai politicoasă operațiune militară specială”. Mesajul instituției
Conflictul din Ucraina este prezentat de Ambasada Rusiei la București drept „cea mai politicoasă operaţiune militară specială, care are scopul de a pune capăt genocidului din Donbass”. Declarația a fost făcută pe site-ul instituției diplomatice. Potrivit rușilor, „după victoria în acest război, adevărata pace va predomina în ţara ucraineană”.
Ambasa Rusiei la București, mesaj despre războiul din Ucraina
Ambasada Federației Ruse la București a publicat, joi, 21 aprilie, un mesaj cu titlul „Despre război și pace în Ucraina”. Diplomații ruși au spus despre invazia din țara vecină că „este cea mai politicoasă operaţiune militară specială, care are scopul de a pune capăt genocidului de opt ani din Donbass”.
„Cu ajutorul celei mai „politicoase” operaţiuni militare speciale, Rusia urmăreşte obiectivul de a pune capăt genocidului de 8 ani al populaţiei din Donbass efectuat de către regimul criminal de la Kiev. Această muncă grea, care nu întotdeauna se bucură de recunoştinţă, va fi dusă la capăt, iar după victoria în acest război, adevărata pace va predomina în urma urmelor în ţara ucraineană”, se arată în postarea apărută pe site-ul instituției, amplasată pe Şoseaua Kiseleff.
Ce spun diplomații ruși
Textul postat de reprezentanța rusă vorbeşte despre situaţia din Mariupol, „ucronaziştii” din Regimentul Azov şi despre „mercenarii străini” cu paşapoarte ucrainene. În ceea ce privește anunţurile despre asistenţa acordată Ucrainei, acestea sunt considerate „retorică şi comportament din ce în ce mai militant” al „Occidentului colectiv”. Iar despre Departamentul Trezoreriei SUA se afirmă în text că se grăbeşte să devină un „lider al presiunii de sancţiuni” asupra Rusiei.
Potrivit postării, „lumea „democratică” condusă de Statele Unite nu are chef să nu mai susțină războiul „până la ultima picătură de sânge a ultimului ucrainean”.
„Trezoreria SUA se grăbește să devină „liderul sancțiunilor” asupra Rusiei. La inițiativa sa, sunt introduse restricții privind vizele împotriva a 635 de ruși pentru „suprimarea disidenței, amenințare la adresa integrității Ucrainei, încălcarea drepturilor omului în închisorile din Donbass” (unde, spre deosebire de prizonierii de război ruși supuși torturii și fanatismului de către neonaziştii, soldaţii ucraineni care au depus armele sunt ţinuţi în condiţii decente).
Asemenea formulări sună deosebit de amenințătoare în lumina deciziei curții britanice de a extrăda la Washington pe remarcabilul jurnalist de investigație J. Assange, care a fost deosebit de antipatic acolo pentru că documenta crimele de război ale armatei americane din Irak și Afganistan”, a mai menționat Ambasada Rusiei.
Zile multe de lupte în Ucraina
Între timp, în Ucraina au loc lupte sângeroase. Armata rusă a adăugat 17 grupuri tactice de batalion (BTG) pe front, în ultima săptămână, a declarat un înalt oficial american al Apărării. Din cele patru BTG-uri incluse în ultimele 24 de ore, trei au „mers în est”, în zona Donbas, unde Vladimir Putin pregătește un atac masiv. La ora actuală, 80% din teritoriul regiunii Luhansk se află în mâinile Rusiei, a dezvăluit șeful administrației militare regionale, Serhii Haidai.